Lid worden

Office 7

Lid worden van de grootste beroepsvereniging van België doe je zo!

De Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen is een vzw die als doel heeft om gespecialiseerde opleidingen en seminaries aan te reiken aan allen die hun boekhoudkundige, fiscale en economische kennis up-to-date willen houden, al dan niet in het kader van hun beroep als economische beroepsbeoefenaar, om op deze manier bij te dragen aan de beroepsvervolmaking van haar leden.

Wil je graag lid worden van BBB vzw, dan vind je hieronder alle antwoorden op de belangrijkste vragen die je hebt over een lidmaatschap bij de grootste beroepsvereniging van België:

 

 • Wie kan lid worden van BBB ?

  Iedereen die interesse heeft in het aanbod van BBB kan lid worden van de vereniging. Er zijn geen statutaire beperkingen.

 • Hoeveel kost een jaarlijks lidmaatschap bij BBB ?

  Voor het jaar 2024 bedraagt het lidgeld voor één jaar voor gewone leden € 325,00 excl. BTW. Het lidgeld wordt elk jaar herzien en wordt in december bekendgemaakt voor het komende kalenderjaar.

 • Krijgen stagiairs korting ?

  Stagiairs bij het ITAA genieten – voor de duurtijd van hun stage – een gunsttarief. Voor het jaar 2024 bedraagt het lidgeld voor één jaar voor stagiairs van het ITAA slechts € 35,00 excl. BTW. Het lidgeld wordt elk jaar herzien en wordt in december bekendgemaakt voor het komende kalenderjaar.

 • Wat is inbegrepen in het lidgeld ?

  BBB richt elk jaar 20 vaste seminaries in rond topics van fiscale, boekhoudkundige, sociale en economische aard.  Deze seminaries worden alternerend aangeboden op 3 locaties van de 15 locaties die in Vlaanderen voorzien zijn én als webinar (zowel live als on-demand). Als lid heb je onbeperkte toegang tot al deze seminaries.

  Voor elk seminarie wordt er documentatie (syllabus en/of e-handboek) voorzien. Afhankelijk van de topics worden er per jaar minstens 4 E-handboeken/naslagwerken uit de BBB-reeks uitgegeven, die voor BBB-leden inbegrepen zijn in het lidgeld.

  Ieder lid heeft ongelimiteerde toegang tot het BBB-intranet, waar de digitale bibliotheek en onze tools (Excel for Accountancy – financieel plan enz …) terug te vinden zijn.

  Ieder lid heeft eveneens recht op het kosteloos gebruik van het "Coursepath"-platform dat de mogelijk biedt om alle seminaries gedurende het gehele jaar te kunnen bekijken tot 15 december, hetzij in de live-versie hetzij op de on-demand versie. Dit platform is uw individueel leerplatform waar u een overzicht krijgt van de seminaries die u nog kan bekijken. Hier zijn tevens alle syllabi en e-boeken beschikbaar.

 • Richt BBB ook andere initiatieven in ?

  Ja. BBB richt ook halfjaarlijks bijzondere opleidingsreeksen in voor ITAA-stagiairs om hen te ondersteunen en begeleiden in hun voorbereiding op het schriftelijk bekwaamheidsexamen dat hen toegang geeft tot één van de beroepstitels.  Deze zijn niet inbegrepen in het lidgeld. Voor deze reeksen wordt een afzonderlijke deelnameprijs aangerekend; BBB-leden genieten voor deze opleidingsreeksen een korting. Deze reeksen staan ook open voor niet-leden.

  Naast de stagereeksen organiseert BBB ook occasioneel seminaries en info-sessies in samenwerking met haar sponsors. Deze worden doorgaans gratis aangeboden aan de leden.

 • Kan ik ook middenin het jaar mijn lidmaatschap starten ?

  Ja. Iedereen die lid wordt van BBB in de loop van het jaar betaalt het lidgeld ten bedrage van € 325,00. Stagiairs van het ITAA betalen slechts € 35,00 excl. BTW.

 • Kan ik de voordelen van de KMO-portefeuille gebruiken bij een lidmaatschap ?

  Het jaarlijks lidgeld voldoet niet aan de voorwaarden van de KMO-portefeuille; daarom trachten we de prijs van het lidgeld zeer toegankelijk te houden voor iedereen.
  Voor éénmalige inschrijvingen door niet-leden op de reguliere seminaries kan de KMO-portefeuille wel aanvaard worden.

  De stagereeksen en de bijzondere reeksen openen ook de voordelen van de KMO-portefeuille. Meer informatie over de voorwaarden van de KMO-portefeuille vind je hier.

 • Moet ik lid zijn van BBB om jullie seminaries en opleidingen te kunnen volgen ?

  Neen. Het aanbod aan seminaries en opleidingen staat ook open voor niet-leden. Niet-leden betalen per seminarie dat ze willen volgen een éénmalige deelnameprijs. Voor éénmalige inschrijvingen is betaling met de KMO-portefeuille mogelijk.

 • Ik wil lid worden van BBB. Wat moet ik doen ?

  •    Surf naar https://intranet.bbb-vzw.be en klik in de kolom Registreren op “registreren”
  •    Vul na je rijksregisternummer al je persoonlijke gegevens aan. Je creëert ook een persoonlijk paswoord
  •    Vermeld of je BTW-plichtig bent of niet
  •    Vervolledig je facturatiegegevens
  •    Als je lid bent van het ITAA is het belangrijk dat je je lidnummer bij het Instituut opgeeft. Dit lidnummer bestaat uit 8 cijfers en begint met het cijfer 1 of 2. Dit is van belang voor het genereren van persoonlijke aanwezigheidsattesten die door onze beroepsvereniging automatisch worden doorgestuurd naar het ITAA.
  •    Vermeld je voorkeurslocatie(s) voor de fysieke seminaries
  •    Verifieer alle ingevoerde gegevens en rond je registratie af door de algemene voorwaarden te accepteren
  •    Klik op de knop “Lid worden” hier onder.