Minireeks “Management Accounting” – Ondemand webinars

Accountant 21

Naast zijn hoofdbezigheden van boekhoudkundige en fiscale wordt van de beroepsbeoefenaar vandaag ook meer en meer verwacht dat hij onderlegd is in de eerder bedrijfskundige materies. Zijn klanten verwachten steeds vaker dat hij in staat is om de ondernemingsstructuren in steeds belangrijker mate mee vorm te geven.

Deze ontwikkeling vereist dus van de beroepsbeoefenaar een degelijke scholing in Management Accounting.
In het licht van deze tendens, brengen wij met deze speciale opleidingsreeks een tweetal fundamentele management accounting technieken onder de aandacht: kasstroomanalyse en financiële bedrijfsanalyse.

Kasstroomcalculatietools” laten de beroepsbeoefenaar toe diens klanten te adviseren inzake financiële beleidsbeslissingen die van invloed zijn op de waarde van hun onderneming.

In het onderdeel “Financiële bedrijfsanalyse” worden een aantal analysetechnieken behandeld die de beroepsbeoefenaar kan gebruiken om informatie in de jaarrekeningen van diens klanten te converteren in indicatoren die een duidelijk beeld geven van de financiële prestaties van hun onderneming.

Met deze reeks menen we een bijdrage te kunnen leveren om het fundamenteel belang van kennis inzake management accounting – in het kader van de adviesfunctie van de beroepsbeoefenaar - in de verf te zetten.
 

Office 9

Gratis voor BBB-leden

Deze ondemand webinars zijn georganiseerd als mini-reeks, waarvan de verschillende onderdelen beschikbaar zijn ten vroegste vanaf 14/05/2022 en kunnen bekeken worden tot uiterlijk 31/08/2022.

Gastdocent: Jacques Van Der Elst
Beschikbaar vanaf respectievelijk: 14/05; 21/05; 28/05; 05/06 en 18/06
Beschikbaar tot 31/08/2022
Aanwezigheidsattest: 2 uur
Inclusief E-boek

Inschrijven kan voor elke module afzonderlijk.

Voorwaarden ondemand webinars

Deze ondemand webinars zijn gratis voor BBB-leden.

Om de linken naar deze ondemand webinars te bekomen is vooraf inschrijven via het intranet verplicht.

Inschrijven kan voor elke module afzonderlijk.

Regulier seminarie 6